Glenn de Vries

Introductie

Glenn de Vries is een energieke en gedreven interim professional met brede ervaring op het gebied van inkoop, inkoopmanagement, Europese aanbestedingen, inkoopprocessen en spend analyses.

Opgeleid in de Logistiek komt Glenn er al gauw achter dat hij voor die wereld te commercieel is ingesteld. Via opdrachten bij de Universiteit van Amsterdam en het Ministerie van Financiën, die hij via Yacht uitvoert samen met een ervaren inkoper, leert hij de fijne kneepjes van het inkoopvak. Die kennis en ervaring zet hij later in bij Schiphol Group, waar hij onder meer zitting heeft in de Tenderboard; bij Givaudan waarvoor hij in Europa SAP implementeert en een shared service center opleidt in India en Bratislava; bij Ahold Delhaize waar hij contracten afsluit voor de verbouwing van 100 Etos-vestigingen; en bij NS waar hij contractmanager is voor de treinserie Flirt.

Wie is Glenn

Met Glenn haalt u energie en schwung in huis. Hij is iemand die zaken aanzwengelt en anderen meekrijgt in zijn denkwijze en gedrevenheid. In een team waar zaken vastlopen door spanning, onrust of een gebrek aan ambitie, brengt Glenn met zijn enthousiasme de collega’s weer in beweging.

Het denken in life cycles is voor Glenn een tweede natuur. Door buiten de kaders te denken en actief het gesprek aan te gaan met alle betrokkenen, weet hij de wensen van de interne klant en het aanbod van de markt bij elkaar te brengen. Het resultaat: de optimale oplossing voor de organisatie op de lange termijn.

Specialiteiten

Glenn werkt het liefst in een multidisciplinair team om samen het maximale resultaat uit Europese aanbestedingen te halen. Hij doet dit zowel in de publieke als in de private sector en vooral in de semipublieke sector. Glenn is in het bezit van een Best Value Procurement (BVP) certificaat B. Daarnaast is hij gefascineerd door Lean Six Sigma en past hij graag zijn eigen werkwijze ‘Lean Procurement’ toe om een zo efficiënt mogelijk inkoopproces te bewerkstelligen.

Privé

Het ondernemen stopt voor Glenn niet bij de voordeur. In zijn vrije tijd helpt hij zijn vrouw met haar bedrijf www.puurzaans.nl, een platform voor Zaanse producten en diensten en haar 2e bedrijf www.loyaltyconnect.nl, die ze heeft opgericht in 2017 en gespecialiseerd is als dienstverlener op het gebied van regelingen systemen, loyaliteitsprogramma’s, voucherwebshop, websites, marketing- en communicatie tools en betalingen.

Omdat Glenn vader is van twee kinderen, Voorzitter is bij Waterpolovereniging AZVD te Zaanstad, hij in 2015 voorzitter was van de Juniorkamer Zaanstad, hij erg van sporten houdt en zijn vrouw helpt bij haar ondernemingen, kunnen we Glenn zeker omschrijven als een Ondernemend type.

Zijn motto luidt dan ook: “Maak plezier, wees creatief en hou het eenvoudig”, Glenn de Vries

Kennis & Ervaring

Na het volgen van diverse (inkoop) opleidingen, heeft Glenn veel ervaring opgedaan bij diverse uiteenlopende grote mulitnationals. Glenn is ondermeer lid geweest van de Tenderboard van Schipholgroup, is onderdeel geweest van een SAP implementatieteam, waarbij hij SAP en SAPSRM heeft geïmplementeerd in landen als Zwitserland, Duitsland en Nederland en hij een tweetal teams heeft getraind in Bratislava en India. Daarnaast is hij vandaag de dag Sourcing Manager bij AHOLD Delhaize. Glenn is door zijn opgedane kennis en ervaring in staat om zelfstandig en professioneel organisaties te begeleiden in het (Inkoop) proces.

Een greep uit de werkgevers/opdrachtgevers

AHOLD Delhaize, NS (NedTrain), Givaudan, Remia, Abbott, Eurotank Amsterdam, Schiphol Group, Fontijne Grotnes, de Boer Tenten, Ministerie van Financiën, Universiteit van Amsterdam, Auping.

Voor verdere gegevens zie de website www.growconsulting.nl