sZip

Wat bieden wij u

sZIP is een samenwerkingsverband van zelfstandige gespecialiseerde inkoopprofessionals die ieder voor zich in staat zijn om een gedegen advies over de organisatieaanpak en (inkoop-)projectinrichting te verzorgen of uw organisatie tijdelijk hierin te kunnen ondersteunen.
Door ons als zelfstandige (interim) inkoopprofessionals te verenigen in een maatschap kunnen we stelselmatig onze kennis en ervaringen onderling uitwisselen en daarmee onze individuele professies nog verder uitbouwen. Met ons sZIP-lidmaatschap profileren we ons bovendien gezamenlijk als beproefde voorlopers in ons vakgebied. Beschouw ons sZIP-lidmaatschap gerust als een borging van kwaliteit en als een geslaagde voorselectie van uw toekomstige interim inkoopprofessional.

kr-inkoop   certius   proccon   grow-consulting   sps-advies
Logo OUTnIN fill            logo emo_edited-2 copy            WdM4 fill corr 2             logo Draisma advies corr 2

Onze diensten

Opdrachtgevers en intermediairs kunnen bij sZIP terecht voor de juiste invulling van hun opdrachten voor inkoopadviesdiensten en interim projecten c.q. opdrachten, zowel binnen de zorg, de publieke- en private sector. Hieronder presenteren we een groot aantal vakgebieden die de werkzaamheden van onze leden dekt. Neemt u gerust contact met ons op voor nadere uitleg of een antwoord op een specifieke vraag. Via het contactenformulier kunt u uw vraag stellen.
 

<a href=Inkooporganisatie>Inkooporganisatie advies</a>

Inkooporganisatie advies

Uw organisatie gaat veranderen. In de vraagstukken die daarbij spelen eist inkoop in toenemende mate een prominente rol op. Het inrichten van een goede inkooporganisatie is cruciaal om uw organisatiedoelstellingen te behalen. sZIP professionals kunnen op grond van hun kennis en ervaring advies geven…
(meer…)

<a href=Inkooponderzoek>Inkooponderzoek – 0-meting</a>

Inkooponderzoek – 0-meting

Wilt u uw huidige inkooporganisatie in kaart brengen, dan kunt u dit laten uitvoeren door de inkoopprofessionals van sZIP.
Feitelijk is een 0-meting van uw inkooporganisatie een inventarisatie van de huidige situatie. Echter met een specifiek doel.
(meer…)

<a href=inkooptraject>Projectconsultancy / Inkoopproject</a>

Projectconsultancy / Inkoopproject

Naast het uitvoeren van een spendanalyse of een 0-meting biedt sZIP u ook de diensten aan van projectconsultancy. U bent op zoek naar gespecialiseerde projectmatige ondersteuning, bijvoorbeeld in geval van investeringsprojecten, complexe aanbestedingstrajecten waarbij u een projectleider of procesbegeleider zoekt of voor outsourcing en offshoring-trajecten.
(meer…)

<a href=tijdelijke-inhuur>Tijdelijke inhuur (inkoopadviseur)</a>

Tijdelijke inhuur (inkoopadviseur)

U bent niet op zoek naar projectmatige inhuur op een specifiek inkooptraject. U bent gewoon op zoek naar tijdelijk extra mankracht om uw capaciteit binnen uw inkoop uit te breiden. sZIP biedt u deze benodigde capaciteit. sZIP heeft alle vakinhoudelijke kennis en expertise in huis om u daarin te ontzorgen.
(meer…)

<a href=projectinkoop>Tijdelijke inhuur (manager inkoop)</a>

Tijdelijke inhuur (manager inkoop)

U bent op zoek naar een (tijdelijke) manager om uw inkoopafdeling te besturen. sZIP biedt deze mogelijkheid. De inkoop professional zal ervoor zorgen dat de inkooptrajecten door de medewerkers en conform het beleid op een doelmatige wijze zullen worden uitgevoerd.
(meer…)

<a href=spendanalyses>Spendanalyses</a>

Spendanalyses

Wilt u ook uw inkopen optimaliseren?
Efficiënter en effectiever inkopen. Het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het mogelijk. Houd uw inkoopproces in uw organisatie tegen het licht met behulp van de spendanalyse.
(meer…)

<a href=inhouse-inkooptrainingen>Inhouse inkooptrainingen</a>

Inhouse inkooptrainingen

Voor trainingen of workshops op het vakgebied inkoop bent u ook bij ons aan het goede adres. Heeft uw organisatie behoefte aan het verbeteren van de kennis van inkoopprocessen, het optimaal en effectief vormgeven van een inkooptraject, het opzetten en inregelen van een contract en leveranciersmanagement proces
(meer…)

Leden

sZIP-leden zijn stuk voor stuk interim inkoopprofessionals met een eigen hoogwaardige ervaring en een variëteit aan inkoopdisciplines. Bekijk de diversiteit aan werkcompetenties eens rustig en neem gerust contact met (een van) ons op. Indien nodig verwijzen we u graag verder binnen ons netwerk.

Glenn de Vries

Introductie

Glenn de Vries is een energieke en gedreven interim professional met brede ervaring op het gebied van inkoop, inkoopmanagement, Europese aanbestedingen, inkoopprocessen en spend analyses.

Opgeleid in de Logistiek komt Glenn er al gauw achter dat hij voor die wereld te commercieel is ingesteld. Via opdrachten bij de Universiteit van Amsterdam en het Ministerie van Financiën, die hij via Yacht uitvoert samen met een ervaren inkoper, leert hij de fijne kneepjes van het inkoopvak. Die kennis en ervaring zet hij later in bij Schiphol Group, waar hij onder meer zitting heeft in de Tenderboard; bij Givaudan waarvoor hij in Europa SAP implementeert en een shared service center opleidt in India en Bratislava; bij Ahold Delhaize waar hij contracten afsluit voor de verbouwing van 100 Etos-vestigingen; en bij NS waar hij contractmanager is voor de treinserie Flirt.

(meer…)

Karin Reitsma

Introductie

Karin heeft bijna dertig jaar ervaring als inkoopprofessional in zowel profit als non-profit organisaties. Naast het complete inkoopproces houdt ze zich ook bezig met het schrijven en introduceren van inkoopbeleid met bijbehorende werkprocessen, het opzetten van inkoop en contractmanagement afdelingen en het begeleiden van startende inkopers als coach en middels haar docentschap bij Nevi.

Als kind droomt Karin van een carrière in de horeca. Maar als ze na de hotelschool en een jaar horeca-ervaring merkt dat dit toch geen match made in heaven is, maakt ze de overstap naar het inkoopvak. Voor achtereenvolgens drie luchtvaartmaatschappijen reist ze twintig jaar lang de wereld over om alle food en non-food producten voor in het vliegtuig in te kopen en te contracteren. Haar volgende stap is die naar het publieke domein: bij de gemeente Hoorn bekwaamt ze zich in het Europees aanbesteden, om vervolgens bij de gemeente Purmerend de volledige inkoopafdeling in te richten. Trots is ze op de aanbesteding van alle WMO-contracten voor diezelfde gemeente. Ook kijkt ze met genoegen terug op de aanschaf en inrichting van een gezamenlijk zaaksysteem voor drie fusiegemeenten – een taaie klus met een prachtig resultaat.

(meer…)

Emo Wiertsema

Introductie

Emo Wiertsema is een generalistisch inkoper met een voorkeur voor in technische inkoopprojecten, liefst met een grote impact op de organisatie. Daarnaast haalt hij veel voldoening uit het professionaliseren van de inkoopfunctie en het structureren van inkoopprocessen.

Emo begint zijn inkoopcarrière bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam en zet deze voort bij het Diaconessen ziekenhuis in Leiden. Daar sluit hij mooie deals, onder andere de inkoop van nieuwe apparatuur voor de afdeling Radiologie. De eerste klus als zzp-er is ook voor een ziekenhuis , waar hij de volledige inrichting van een aantal nieuw te bouwen ziekenhuizen inkoopt. Het vak van Europees aanbesteden leert hij bij Schiphol Group, met als hoogtepunt de ontwikkeling en aanschaf van nieuwe crashtenders (geavanceerde bluswagens) voor de luchthaven brandweer. Een interessante technische klus met een enorme impact – precies zoals Emo ze graag heeft. Voor de energietransitie van Schiphol begeleid Emo de ontwikkeling van een bio vergisting installatie en de Europese aanbesteding voor additionele productie capaciteit van groene energie.


(meer…)

Stef Simonis

Introductie

Met zijn voorliefde voor techniek verzorgt Stef Simonis het liefst complexe aanbestedingen in de infrastructurele- en civiele sector (Werken), maar hij pakt ook graag aanbestedingen aan in andere vakgebieden. Samenwerkend met pragmatische mensen en met de voeten stevig in de klei haalt hij het meeste plezier uit zijn vak.

Tot zijn hoogtepunten als inkoopadviseur rekent Stef de vernieuwing van de Berlagebrug voor de gemeente Amsterdam. Een zeer uitdagend en complex project in een complexe stad binnen een complexe organisatie. Ook heeft Stef de inkoop van een multifunctioneel sportcentrum in Purmerend begeleidt, waar hij het ontwerp onderdeel maakte van de aanbesteding (Design-Build contract op basis van de UAV-gc). Ook de verbouwing van het stadhuis van Purmerend was een interessante uitdaging. De wens van de klant om door te kunnen doorwerken tijdens de verbouwing nam hij mee in het contract met de architect en de aannemer. Verder was Stef als inkoopadviseur of contractmanager (volgens het IPM model) betrokken bij de aanbesteding van een nieuwe fietsbrug in Amsterdam-Noord, het onderhoud in de openbare ruimte van Amsterdam-West en Noord. Voor de Provincie Noord-Holland heeft Stef onder andere de aanbestedingen realisatie van de N243, de vervanging van de Stolper-ophaalbrug bij Schagen, de herinrichting van de N241 en de inhuur van ingenieursdiensten begeleidt.


(meer…)

Wim Bouwman

Introductie

Wim Bouwman is een technisch geschoolde inkoopadviseur en interim manager met een lange staat van dienst. Van marketing en sales tot ICT en techniek: Wim is breed inzetbaar en weet dankzij zijn inzicht in de menselijke geest uit elke inkoopopdracht het maximale te halen.    

Na zijn studie aan de TU Delft begint Wim bij Fokker, waar hij verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en certificering van een Flight Management Systeem (cockpitinstrument) voor de Fokker 100. Bij Fokker Marketing en Verkoop is hij verantwoordelijk voor de technische specificaties van vliegtuigen voor nieuwe klanten. Later, bij KPN, wordt hij manager van een omvangrijke ICT afdeling. Naast het managen van de ICT-ontwikkelingen brengt hij structuur in de brij van ingehuurd ICT-personeel door raamovereenkomsten op te stellen en af te sluiten. Sinds 2005 voert Wim inkoopopdrachten uit als zelfstandige. Bij de gemeente Den Haag levert Wim een grote bijdrage aan het professionaliseren van de inkoopafdeling, onder meer door een intern inkoopportaal op te zetten. De professionalisering levert de gemeente een nominatie op in de categorie ‘Step Change’ bij de Dutch Sourcing Awards.


(meer…)

Radjes Boejharat

Introductie

Met zijn technische achtergrond begint Radjes Boejharat zijn carrière als process engineer: hij zet onder andere een deel van een fabriek op en draagt bij aan het inregelen van productielijnen buiten Nederland. Leerzame trajecten waarin hij ontdekt dat hij in allerlei verschillende omgevingen en culturen kan presteren. In 1999 maakt hij de overstap naar de inkoopconsultancy bij het bureau Compendium. Bij ProRail, waar hij werkt tot 2008, leert hij het inkoopvak tot in de finesses.

Na het afronden van zijn MBA aan de Rotterdam School of Management en een aantal omzwervingen begint Radjes in 2011 als zelfstandig adviseur. Zijn plan is om organisaties te adviseren over zaken als transformaties, efficiency en procesverbetering. Het toeval wil dat zijn eerste opdracht op het vlak ligt van inkoopprofessionalisering. Mooie inkoopopdrachten volgen, onder andere bij NS, de Nederlandse Gasunie, de provincie Utrecht, de gemeente Leeuwarden en de gemeente Den Haag.


(meer…)

Sandra Draisma

Introductie

Sinds zij in 2000 begon als assistent inkoper bij Airbus Defence and Space Netherlands (voorheen Fokker Space), is Sandra Draisma in de loop van de jaren uitgegroeid tot een veelzijdige inkoopprofessional. Haar focus ligt op (complexe) Europese aanbestedingen van leveringen en diensten.

Het inkopen van een Video Surveillance Auto voor de Politie Eenheid Den Haag werd een succes doordat Sandra de markt wist te bewegen om samenwerkingen aan te gaan. Voor de gemeente Den Haag besteedde Sandra de glas- en gevelreiniging aan van een complex pand middels de concurrentie gerichte dialoog. Bij de afdeling risicomanagement van diezelfde gemeente  wist ze, met het projectteam, de markt open te breken met betrekking tot de aansprakelijkheidsverzekering, door onder andere in gesprek te gaan met de markt van verzekeraars.


(meer…)

Wilco van Regteren

Introductie

Met een achtergrond in product gerelateerde inkoopomgevingen, onder andere in de farmaceutische industrie, richt Wilco zich de laatste tijd meer op de niet-product gerelateerde inkoop van onder meer logistiek en marketing. Een dynamisch werkveld waar hij zich met passie toelegt op category- en contractmanagement en het implementeren van sourcing strategieën.  

Wilco begint zijn inkoopcarrière bij achtereenvolgens Bayer, Philips en Johnson & Johnson. In de eerste plaats is hij er lijnmanager en verantwoordelijk voor de directe inkoop van opex en capex. Tegelijkertijd maakt hij diverse slagen in de professionalisering van de inkoopafdelingen. Bij Bayer zet hij een volwaardige inkoopafdeling op; bij Johnson & Johnson organiseert hij de inkoopafdeling in ‘centers of excellence’, wat nu category management wordt genoemd.

Eenmaal zelfstandig zet hij zijn kennis en ervaring in bij onder meer Aviko, waar hij de ‘time-to-market’ van nieuw te ontwikkelen maaltijden flink weet te reduceren en daarmee een directe bijdrage levert aan een verbeterde winstgevendheid. Bij Friesland-Campina harmoniseert hij het aantal ‘commodity’ melkpoeders, waarmee hij tegelijkertijd besparingen realiseert en het toeleveringsrisico verkleint.


(meer…)

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Onderwerp

Bericht