Sandra Draisma

Introductie

Sinds zij in 2000 begon als assistent inkoper bij Airbus Defence and Space Netherlands (voorheen Fokker Space), is Sandra Draisma in de loop van de jaren uitgegroeid tot een veelzijdige inkoopprofessional. Haar focus ligt op (complexe) Europese aanbestedingen van leveringen en diensten.

Het inkopen van een Video Surveillance Auto voor de Politie Eenheid Den Haag werd een succes doordat Sandra de markt wist te bewegen om samenwerkingen aan te gaan. Voor de gemeente Den Haag besteedde Sandra de glas- en gevelreiniging aan van een complex pand middels de concurrentie gerichte dialoog. Bij de afdeling risicomanagement van diezelfde gemeente  wist ze, met het projectteam, de markt open te breken met betrekking tot de aansprakelijkheidsverzekering, door onder andere in gesprek te gaan met de markt van verzekeraars.

Wie is Sandra

De uitspraak ‘zo hebben we het altijd gedaan’ is voor Sandra extra reden om er nog eens dieper in te duiken en te kijken of het anders en beter kan. Voor elke aanbesteding analyseert ze samen met het projectteam de interne bedrijfsprocessen, brengt ze slimme verbeteringen aan om vervolgens met de juiste vraag de markt op te gaan.

Sandra is daarbij een vaardige trouble shooter. Zit ergens in de processen pijn, dan zoekt ze die op, brengt structuur aan en trekt de zaken weer vlot. Daarbij schakelt ze makkelijk tussen alle niveaus van de organisatie, wint ze het vertrouwen van alle betrokkenen en weet ze zelfs notoire dwarsliggers mee te krijgen.  

Specialiteiten

Sandra heeft ruime ervaring met het leiden van (complexe) Europese aanbestedingen voor verschillende disciplines binnen de organisatie, zoals facilitair (catering-gerelateerde zaken), verzekeringen en dienstverlening met betrekking tot subsidietrajecten. Hierbij heeft ze verschillende inkoopmarktonderzoeken ingezet en gebruik gemaakt van onder andere de openbare procedure en  concurrentie gerichte dialoog. Daarnaast kan ze ondersteuning bieden bij het implementatie- en contractmanagement.

Privé

Sandra staat elke week op de bowlingbaan waar ze meespeelt in een verenigingscompetitie. Haar hoofd maakt ze leeg door ‘korte’ stukjes te skaten van zo’n 15 tot 20 kilometer. Reizen doet ze graag, waarbij vooral het prachtige Ecuador op vijfduizend meter hoogte indruk op haar heeft gemaakt. Sandra is getrouwd en heeft twee kinderen.