Wilco van Regteren

Introductie

Met een achtergrond in product gerelateerde inkoopomgevingen, onder andere in de farmaceutische industrie, richt Wilco zich de laatste tijd meer op de niet-product gerelateerde inkoop van onder meer logistiek en marketing. Een dynamisch werkveld waar hij zich met passie toelegt op category- en contractmanagement en het implementeren van sourcing strategieën.  

Wilco begint zijn inkoopcarrière bij achtereenvolgens Bayer, Philips en Johnson & Johnson. In de eerste plaats is hij er lijnmanager en verantwoordelijk voor de directe inkoop van opex en capex. Tegelijkertijd maakt hij diverse slagen in de professionalisering van de inkoopafdelingen. Bij Bayer zet hij een volwaardige inkoopafdeling op; bij Johnson & Johnson organiseert hij de inkoopafdeling in ‘centers of excellence’, wat nu category management wordt genoemd.

Eenmaal zelfstandig zet hij zijn kennis en ervaring in bij onder meer Aviko, waar hij de ‘time-to-market’ van nieuw te ontwikkelen maaltijden flink weet te reduceren en daarmee een directe bijdrage levert aan een verbeterde winstgevendheid. Bij Friesland-Campina harmoniseert hij het aantal ‘commodity’ melkpoeders, waarmee hij tegelijkertijd besparingen realiseert en het toeleveringsrisico verkleint.

Wie is Wilco

Is Wilco eenmaal aan boord, dan zet hij zich voor 120 procent in en levert hij wat hij heeft beloofd. Wilco stroopt de mouwen op en stapt het veld in, om samen met de business processen te analyseren en te verbeteren. Hij doet dat met veel gevoel voor teamspirit en zet zijn mensenkennis in om alle stakeholders mee te krijgen.

Als zelfstandige is hij getraind om bij zijn opdrachtgever in korte tijd de juiste mensen en de bedrijfscultuur te leren kennen. Daardoor kan hij snel een relevante bijdrage leveren. De ondernemer in Wilco houdt van afwisseling en verandering en gaat graag nieuwe uitdagingen aan. Zijn recente switch naar meer ‘indirecte inkoop’-projecten is daarvan een voorbeeld.

Specialiteiten

Wilco is volledig in zijn element als inkoopadviseur of interim-/projectmanager in de private sector, dienstverlening of gezondheidszorg. In die hoedanigheid werkte hij voor zijn opdrachtgever in Australië aan de inkoop van onder andere ‘third party logistics’ in Nieuw Zeeland.

Voor zijn huidige opdrachtgever in de ‘Animal Health’ industrie is hij in Singapore verantwoordelijk voor alle indirecte inkoop van voornamelijk logistiek, marketing en ‘medical devices’ in Zuid-Oost Azië.  Vanwege deze locatie is hij bij uitstek beschikbaar voor het oplossen van sourcing vraagstukken in AsiaPacific.  Ook kan hij voor u op afstand een spendanalyse uitvoeren met daaraan gekoppeld een voorstel voor het verbeteren van uw inkoopefficiency en kostenbesparing. 

Privé

Wilco woont op dit moment met zijn vrouw en dochter in Singapore, waar hij geniet van de natuur, cultuur en rijke Aziatische keuken. Sinds zijn emigratie in 2014 is hij ook zelf meer gaan kokkerellen. Hij blijft mentaal en fysiek fit door een aantal keer per week te zwemmen en hard te lopen. Daarbij gaat hij graag de competitie met zichzelf aan: een paar keer per jaar loopt hij een halve marathon en probeert dan zijn persoonlijk record te verbeteren.

Voor verdere gegevens zie website http://www.proccon-int.com