Radjes Boejharat

Introductie

Met zijn technische achtergrond begint Radjes Boejharat zijn carrière als proces engineer: hij zet onder andere een deel van een fabriek op en draagt bij aan het inregelen van productielijnen buiten Nederland. Leerzame trajecten waarin hij ontdekt dat hij in allerlei verschillende omgevingen en culturen kan presteren. In 1999 maakt hij de overstap naar de inkoopconsultancy bij het bureau Compendium. Bij ProRail, waar hij werkt tot 2008, leert hij het inkoop vak tot in de finesses.

Na het afronden van zijn MBA aan de Rotterdam School of Management en een aantal omzwervingen begint Radjes in 2011 als zelfstandig adviseur. Zijn plan is om organisaties te adviseren over zaken als transformaties, efficiency en procesverbetering. Het toeval wil dat zijn eerste opdracht op het vlak ligt van inkoopprofessionalisering. Mooie inkoopopdrachten volgen, onder andere bij NS, de Nederlandse Gasunie, de provincie Utrecht, de gemeente Leeuwarden, de gemeente Den Haag, Veiligheidsregio Kennemerland, en Tenne TSO.

Wie is Radjes

Radjes is iemand die goed luistert, zich inleeft in de business, zich verdiept in de stukken, zaken overdenkt en afweegt en in control is. Op die manier komt hij steeds tot een goed onderbouwd strategisch advies. Radjes is dankzij zijn aanpassingsvermogen effectief in veel verschillende omgevingen. Hij bloeit op in veranderende organisaties, waar hij zijn energie haalt uit het blootleggen van de behoeften van alle betrokken afdelingen en disciplines.

Zijn rationele geest helpt hem om nauwgezet procedures en stramienen te volgen. Maar altijd met het doel van zijn opdrachtgever en het gewenste eindresultaat scherp op het netvlies. Opdrachtgevers typeren hem dan ook als degelijk, betrouwbaar en integer; kenmerken waar hij geregeld om wordt teruggevraagd.

Specialiteiten

Radjes heeft ruime ervaring met het (functioneel) specificeren en Europees aanbesteden in al zijn facetten: diensten, leveringen en werken, multidisciplinair en in complexe omgevingen. In vrijwel elke opdracht werpt hij zich op als coach voor managers, inkopers en contractmanagers, zodat zij hun rol goed kunnen vervullen in de context van een aanbesteding of professionaliseringstraject.

Radjes beschikt over relevante juridische kennis en schept er plezier in om contracten daadwerkelijk ‘van kaft tot kaft’ te lezen. Verder is hij een fervent aanhanger van digitaal inkopen en heeft hij bij diverse organisaties digitaal inkopen en contractmanagement gestimuleerd en geïmplementeerd. Radjes adviseert ook aan opdrachtnemers bij het opstellen van inschrijvingen op tenders.

Inkoop gaat ook over mensen, processen en organisatie. In vrijwel alle opdrachten heeft Radjes manager, inkopers, contractmanagers getraind, begeleid en gecoacht in het professioneel uitvoeren van hun rol. Dit vond veelal plaats in de context van aanbestedingen maar ook in professionaliseringstrajecten. Ter voorbereiding op de introductie van de Aanbestedingswet 2012 heeft Radjes een aantal seminars in het den lande georganiseerd om overheden bewust te maken over de consequenties van de wet voor hun inkooppraktijk. Radjes is een fervent aanhanger van digitaal inkopen en heeft bij diverse organisatie digitaal inkopen en contractmanagement gestimuleerd en geïmplementeerd.

Radjes is voor ambitieuze organisaties een gewenste partner omdat hij passie, inlevingsvermogen koppelt met een nimmer aflatende ijver om de doelen van zijn opdrachtgever te bereiken. Ten slotte is het vermeldenswaardig dat Radjes zich als persoon kenmerkt door zijn informele aanpak, gevoel voor humor en interesse in zijn medemensen. Hierdoor wordt hij zeer effectief in een team maar ook in een 1 op 1 relatie.

Privé

Als echte family man – hij is getrouwd en heeft twee kinderen – is Radjes degene die de gebakjes regelt voor de kinderverjaardagen. Je kunt hem regelmatig betrappen met een goed glas wijn in de hand, maar ook in de sportschool of joggend door zijn woonplaats Houten. Een mooie reis met zijn gezin door China heeft hem nog nieuwsgieriger gemaakt naar andere culturen. Het onderwerp duurzaamheid boeit hem, zeker sinds hij kinderen heeft, in toenemende mate.

Voor verdere gegevens zie de website www.outnin.nl