Wim Bouwman

Wim Bouwman

Wim Bouwman – Certius Interim Management
Vanaf 1999 is Wim full-time werkzaam in het vakgebied Inkoop. In eerste instantie in de private sector. Sinds 2005 is Wim ook actief in de publieke sector als zelfstandig Inkoopadviseur en Interim manager.

Introductie
In aansluiting op zijn elektrotechnische studie is de loopbaan van Wim in 1984 begonnen in het Engineering werkveld bij Fokker als specialist Flight Management Systemen. Na een aantal jaren bij Engineering heeft Wim de overstap naar Marketing & Verkoop gemaakt om de verbinding tussen commercie en techniek te optimaliseren en daarnaast ook contractuele en onderhandelingsvaardigheden te ontwikkelen. Management ervaring heeft Wim verkregen bij KPN waar hij een omvangrijke ICT ontwikkelafdeling heeft geleid. De overstap naar Inkoop heeft Wim in 1999 gemaakt waar hij de ICT inkoopafdeling van KPN leidde,

De brede kennis en ervaring van Wim is de basis voor het uitvoeren van opdrachten op de diverse gebieden van Inkoop. Van het opstellen van beleidsdocumenten, het uitvoeren van complexe Europese aanbestedingstrajecten tot het inrichten en managen van een inkoopafdeling.

Kennis & Ervaring
Wim heeft de inkoopervaring opgedaan bij diverse werkgevers en opdrachtgevers. De ervaring loopt uiteen van het professionaliseren en leiden van een inkoopafdeling, het ontwikkelen en implementeren van inkoopbeleid tot het organiseren en uitvoeren van Europese aanbestedingen. Daarnaast heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling en gebruik van een marktplaats en heeft hij in een aantal organisaties bijgedragen aan het opzetten van categoriemanagement en contractmanagement.

Wim wordt enthousiast om inkoopvraagstukken op te lossen en (op maat) te implementeren in veranderende organisaties. Dit doet hij op een creatieve wijze. Een succesfactor bij het behalen van de resultaten is dat Wim iedereen op een enthousiaste en motiverende wijze weet te betrekken

Verder is Wim resultaatgericht, zorgvuldig, stressbestendig, communicatief en diplomatiek.

Een greep uit de werkgevers/opdrachtgevers
Gemeente Den Haag, Rechtspraak, KPN, Rijkswaterstaat, Deltares, e.v.