Wim Bouwman

Introductie

Wim Bouwman is een technisch geschoolde inkoopadviseur en interim manager met een lange staat van dienst. Van marketing en sales tot ICT en techniek: Wim is breed inzetbaar en weet dankzij zijn inzicht in de menselijke geest uit elke inkoopopdracht het maximale te halen.    

Na zijn studie aan de TU Delft begint Wim bij Fokker, waar hij verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en certificering van een Flight Management Systeem (cockpitinstrument) voor de Fokker 100. Bij Fokker Marketing en Verkoop is hij verantwoordelijk voor de technische specificaties van vliegtuigen voor nieuwe klanten. Later, bij KPN, wordt hij manager van een omvangrijke ICT afdeling. Naast het managen van de ICT-ontwikkelingen brengt hij structuur in de brij van ingehuurd ICT-personeel door raamovereenkomsten op te stellen en af te sluiten. Sinds 2005 voert Wim inkoopopdrachten uit als zelfstandige. Bij de gemeente Den Haag levert Wim een grote bijdrage aan het professionaliseren van de inkoopafdeling, onder meer door een intern inkoopportaal op te zetten. De professionalisering levert de gemeente een nominatie op in de categorie ‘Step Change’ bij de Dutch Sourcing Awards.

Wie is Wim?

Wim brengt een gezonde dosis humor en plezier met zich mee, terwijl hij samen met zijn team hard naar zijn doel toewerkt. Het werken met mensen, gefocust op het beoogde resultaat, geeft hem voldoening. Hij creëert een rustige sfeer waar iedereen in kan gedijen. Wim begrijpt wat anderen drijft en zet dit inzicht in om anderen te motiveren en mee te krijgen om zijn doel te bereiken.

Hij is een vrije denker met een ruime geest, optimistisch van aard en daardoor ziet hij altijd wel ergens een oplossing. Werkt die oplossing niet? Dan schaaft hij hem bij. Zo bereikt hij linksom of rechtsom de gewenste resultaten. Altijd gefocust en doelgericht, maar niet bang voor verrassingen onderweg.

Specialiteiten

Wim heeft een brede ervaring op het gebied van inkoop en management. Van het ontwikkelen van inkoopbeleid, het uitvoeren van complexe Europese aanbestedingstrajecten tot het inrichten en managen van een inkoopafdeling en het opzetten van contractmanagement. Het meest enthousiast wordt Wim van het oplossen van (inkoop)vraagstukken in veranderende organisaties.

Privé

Net als in zijn werk is Wim ook privé sociaal aangelegd: de organisatie van etentjes, borrels en van een jaarlijkse barbecue ligt in zijn handen. Als jazzliefhebber is Wim elk jaar te vinden op North Sea Jazz. Ook thuis in Voorburg, waar hij woont met vriendin en dochter, staat de muziek altijd aan. Wim golft en zit regelmatig op de fiets. Zijn belangstelling gaat uit naar verschillende culturen, een interesse die werd aangewakkerd toen hij voor Fokker de wereld over reisde.