Stef Simonis

Introductie

Met zijn voorliefde voor techniek verzorgt Stef Simonis het liefst complexe aanbestedingen in de infrastructurele- en civiele sector (Werken), maar hij pakt ook graag aanbestedingen aan in andere vakgebieden. Samenwerkend met pragmatische mensen en met de voeten stevig in de klei haalt hij het meeste plezier uit zijn vak.

Tot zijn hoogtepunten als inkoopadviseur rekent Stef de vernieuwing van de Berlagebrug voor de gemeente Amsterdam. Een zeer uitdagend en complex project in een complexe stad binnen een complexe organisatie. Ook heeft Stef de inkoop van een multifunctioneel sportcentrum in Purmerend begeleidt, waar hij het ontwerp onderdeel maakte van de aanbesteding (Design-Build contract op basis van de UAV-gc). Ook de verbouwing van het stadhuis van Purmerend was een interessante uitdaging. De wens van de klant om door te kunnen doorwerken tijdens de verbouwing nam hij mee in het contract met de architect en de aannemer. Verder was Stef als inkoopadviseur of contractmanager (volgens het IPM model) betrokken bij de aanbesteding van een nieuwe fietsbrug in Amsterdam-Noord, het onderhoud in de openbare ruimte van Amsterdam-West en Noord. Voor de Provincie Noord-Holland heeft Stef onder andere de aanbestedingen realisatie van de N243, de vervanging van de Stolper-ophaalbrug bij Schagen, de herinrichting van de N241 en de inhuur van ingenieursdiensten begeleidt.

Wie is Stef

Stef is een proactieve inkoopadviseur die graag het heft in eigen handen neemt. Met zijn van nature gestructureerde aanpak realiseert hij de doelen van zijn opdrachtgever, al dan niet via plan B, want ook pragmatisme is hem niet vreemd. Hij schakelt makkelijk tussen de werkvloer en het hogere management en creëert zo draagvlak voor zijn werk. Op die manier heeft Stef in zijn carrière diverse vastgelopen inkoopprojecten weer vlot weten te trekken.

Stef brengt veel kennis met zich mee en helpt de collega’s bij zijn opdrachtgevers graag om wegwijs te worden in de aanbestedingswereld. Hij beschikt over lef en een gezonde nieuwsgierigheid, waardoor hij buiten de vastomlijnde processen denkt en verder kijkt dan zijn inkoopneus lang is om tot oplossingen te komen. Daarbij blijft hij altijd goed luisteren naar wat de organisatie nodig heeft en maakt hij de juiste vertaling vanuit de interne organisatie naar dat wat gecontracteerd wordt.

Specialiteiten

Stef heeft sinds 2011 zijn eigen inkoopadviesbureau en vervult sinds 2014 fulltime interim opdrachten. Hij werkt graag vanuit moderne en innovatieve aanbestedingsvormen, zoals met functionele specificaties (waaronder UAV-gc) en Best Value (BV / Prestatie Inkoop). Sinds april 2016 is Stef A-gecertificeerd voor de Best Value aanpak. In 2017 haalde Stef aan de Arizona State University zijn Best Value A+ certificaat, waarmee hij zich BVP-trainer mag noemen en anderen mag opleiden in deze methodiek.

Privé

Stef heeft een relatie en twee zoons met wie hij traditioneel elk jaar gaat skiën. Verder is hij twee keer per week in de fitnessruimte van de sportschool te vinden. Minder vaak maar toch vrij geregeld loopt hij met zijn vrienden 9 of 18 holes op de golfbaan – waarbij gezegd moet worden dat de gezelligheid een stuk belangrijker is dan het verlagen van zijn handicap.