Emo Wiertsema

Emo Wiertsema

Advanced Procurement
Emo Wiertsema is afgestudeerd aan de HTS bedrijfskunde te Eindhoven en heeft vervolgens Nevi 1,2 en 3 afgerond. Emo is zijn carrière begonnen in het OLVG te Amsterdam in de functie van Inkoper. Als hoofd Inkoop van het Diaconessen ziekenhuis te Leiden, heeft Emo veel ervaring opgedaan in het professionaliseren van de inkoopfunctie en structureren van inkoopprocessen. Als consultant is Emo vijf jaar werkzaam geweest bij uiteenlopende opdrachtgevers zoals Luchthaven Schiphol, gemeenten Amsterdam, Zoetermeer en Veenendaal.

De kennis van Europese aanbesteden heeft hij gedurende diverse opdrachten praktisch kunnen toepassen. Als projectleider bij grote zorginstellingen heeft Emo leiding gegeven aan inkoop gerelateerde veranderprocessen. In de rol van project inkoper was hij verantwoordelijk voor de inkoopprocessen met betrekking tot de inrichting van een aantal nieuw te bouwen ziekenhuizen. Daarnaast ondersteunde hij een shared service center van drie woning corporaties om te komen tot uitbreiding van haar inkoopactiviteiten in de regio. Emo is als freelance docent verbonden aan NEVI.

De kennis van Emo heeft zich toegespitst op projectmatig inkopen, professionalisering van de inkoopfunctie en hands-on ondersteuning van inkooptrajecten. Daarnaast geeft hij in samenwerking met NEVI, (in company) inkoopopleidingen en trainingen.

Enkele werkgebieden waarin Emo ruime ervaring heeft zijn:

  • Europees aanbesteden (bouw, infra, verzekeringen, catering, ARBO diensten, vervoersdiensten, voertuigen (brandweer, vuilinzamelvoertuigen, dienstauto’s, sneeuw en gladheidsbestreiding)), Hulp bij het Huishouden (gemeenten).
  • Vaste medische inrichting, medische gebruiksgoederen, medische investeringsgoederen
  • Inhuur van ICT personeel
  • Facilitaire inrichtingen (grootkeukens, meubilair), dienstkleding, reprodiensten, technische diensten en goederen

In verschillende inkoop gerelateerde functies heeft Emo veel ervaring opgedaan en deze kennis wil hij graag inzetten als interim manager in diverse branches. De meerwaarde voor uw organisatie is zijn brede inzetbaarheid, zowel op het gebied van beleidsontwikkeling, maar ook voor de inzet van praktische inkoopervaring en kennis.

Zijn manier van werken gaat uit van de visie en strategie van uw onderneming, op basis daarvan realiseert hij in samenwerking met uw onderneming een verantwoorde oplossing voor uw (ONTBREEKT TEKST)

Een greep uit de werkgevers/opdrachtgevers
Gemeente Amsterdam, Gemeente Veenendaal, Schiphol Nederland BV, Reinier de Graaf Gasthuis, Remia, Bernhoven, HagaZiekenhuis, ZXL