Emo Wiertsema

Introductie

Emo Wiertsema is een generalistisch inkoper met een voorkeur voor in technische inkoopprojecten, liefst met een grote impact op de organisatie. Daarnaast haalt hij veel voldoening uit het professionaliseren van de inkoopfunctie en het structureren van inkoopprocessen.

Emo begint zijn inkoopcarrière bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam en zet deze voort bij het Diaconessen ziekenhuis in Leiden. Daar sluit hij mooie deals, onder andere de inkoop van nieuwe apparatuur voor de afdeling Radiologie. De eerste klus als zzp-er is ook voor een ziekenhuis , waar hij de volledige inrichting van een aantal nieuw te bouwen ziekenhuizen inkoopt. Het vak van Europees aanbesteden leert hij bij Schiphol Group, met als hoogtepunt de ontwikkeling en aanschaf van nieuwe crashtenders (geavanceerde bluswagens) voor de luchthaven brandweer. Een interessante technische klus met een enorme impact – precies zoals Emo ze graag heeft. Voor de energietransitie van Schiphol begeleid Emo de ontwikkeling van een bio vergisting installatie en de Europese aanbesteding voor additionele productie capaciteit van groene energie.Wie is Emo

Emo is een verbinder die op alle niveaus gemakkelijk schakelt, of het nu met de Raad van Bestuur is om een project toe te lichten of met de vloer voor een Programma van Eisen. Hij zet zijn tanden graag in de inhoud om zo tot een gedegen advies te komen. De markt treedt hij tegemoet met een frisse blik, nieuwsgierig naar ontwikkelingen en altijd van zins om het beste uit de markt te halen voor de organisatie waar hij werkzaam is.

Ook wanneer de belangen en wensen van de organisatie niet matchen met wat er op de markt te koop is, weet Emo de partijen bij elkaar te brengen en een bevredigende deal te sluiten. Dat vermogen, en het vertrouwen van zijn opdrachtgevers dat het goed komt, is de rode draad die door al Emo’s opdrachten loopt. Daarbij verzet hij bergen door hard en efficiënt te werken.

Specialiteiten

Emo heeft veel kennis van de wet- en regelgeving rond Europese aanbestedingen en zet deze graag in voor inkoopprojecten met een sterke technische component. De kennis van Emo heeft zich verder toegespitst op projectmatig inkopen, professionalisering van de inkoopfunctie en uitvoerende ondersteuning bij inkooptrajecten. Daarnaast is hij freelance docent bij de NEVI, waar hij (in company) inkoopopleidingen en trainingen geeft.

Privé

Emo is de trotse vader van drie jonge kinderen en is buiten werktijd regelmatig met ze in Artis te vinden. Ook het reizen naar verre bestemmingen wordt de kinderen met de paplepel in gegoten. Zuidoost-Azië is favoriet vanwege de zon, de geuren, het eten, de aardige mensen, de ontspanning en alles waarvoor je op vakantie gaat. Mét de kinderen dus: ze gingen al mee naar Indonesië, Maleisië en Thailand. Verder loopt Emo graag een rondje hard door zijn woonplaats Amstelveen, wat zo nu en dan uitmondt in een halve marathon, bijvoorbeeld die van Amsterdam.