Karin Reitsma

Introductie

Karin heeft bijna dertig jaar ervaring als inkoopprofessional in zowel profit als non-profit organisaties. Naast het complete inkoopproces houdt ze zich ook bezig met het schrijven en introduceren van inkoopbeleid met bijbehorende werkprocessen, het opzetten van inkoop en contractmanagement afdelingen en het begeleiden van startende inkopers als coach en middels haar docentschap bij Nevi.

Als kind droomt Karin van een carrière in de horeca. Maar als ze na de hotelschool en een jaar horeca-ervaring merkt dat dit toch geen match made in heaven is, maakt ze de overstap naar het inkoopvak. Voor achtereenvolgens drie luchtvaartmaatschappijen reist ze twintig jaar lang de wereld over om alle food en non-food producten voor in het vliegtuig in te kopen en te contracteren. Haar volgende stap is die naar het publieke domein: bij de gemeente Hoorn bekwaamt ze zich in het Europees aanbesteden, om vervolgens bij de gemeente Purmerend de volledige inkoopafdeling in te richten. Trots is ze op de aanbesteding van alle WMO-contracten voor diezelfde gemeente. Ook kijkt ze met genoegen terug op de aanschaf en inrichting van een gezamenlijk zaaksysteem voor drie fusiegemeenten – een taaie klus met een prachtig resultaat.

Wie is Karin

Karin beschikt over een enorm doorzettingsvermogen gecombineerd met een 24-uurs mentaliteit. Ze verdrinkt zich in de inhoud en zet zich voor de volle 100 procent in voor het project. De stip op de horizon is leidend: waar wil de organisatie naartoe, hoe draagt het in te kopen product daaraan bij, en wie moeten er aan tafel? Zo zorgt ze dat alle actoren die nodig zijn worden meegenomen.

Karin staat zakelijk in haar projecten en houdt altijd de projectdoelstellingen in het oog. Tegelijkertijd houdt ze in de gaten dat in de inkoopgroep een goede sfeer heerst en dat er respect is voor elkaar. Van Karin zelf krijg je altijd het complete plaatje: what you see is what you get, een eigenschap die door haar opdrachtgevers sterk wordt gewaardeerd.

Specialiteiten

Het feit dat ze binnen het sociale domein écht iets betekent voor haar medemens, is wat Karin zo aantrekt in haar huidige werkveld. Of het nu het bouwen van een sporthal of het aanschaffen van een kolkenzuiger is: het resultaat is direct van betekenis voor de inwoners van de gemeente. Daarbij gaat ze het liefst voor een niet-traditionele inkoopmethodiek, bijvoorbeeld functioneel specificeren.

Privé

Karin is dol op haar werk en besteedt daar met plezier veel aandacht aan. Ontspanning vindt ze in het ’s ochtends heel vroeg uitlaten van haar twee honden, en in haar jaarlijkse vakantie naar Italië met man en volwassen dochter. Die begint meteen als ze gedrieën wegrijden met in de auto een tas gesmeerde broodjes. En ook al is het dan écht vakantie: de computer gaat mee en de dag begint voor Karin steevast met een uurtje mail doen – zo blijft ze in control en dat geeft ook rust.  

Voor verdere gegevens zie de website www.karinreitsma.nl.